Ιδιότητες του Ζεόλιθου

Χρήση του ζεόλιθου στο περιβάλλον
16 Δεκεμβρίου 2017
Με ποιό τρόπο βελτιώνει τις καλλιέργειες;
16 Δεκεμβρίου 2017
 
 1. Έχει αποδείξει την ικανότητά του να αποδεσμεύει αργά και με φυσικό τρόπο τις θρεπτικές ουσίες στο ριζικό σύστημα των νέων φυτών, αυξάνοντας έτσι τη δύναμη και την απόδοση τους.
 2. Η ανάμειξη του φυσικού ζεόλιθου στα αγροτικά εδάφη βελτιώνει τις φυσικοχημικές και θρεπτικές ικανότητες του εδάφους. Αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης του φυτού, αυξάνοντας την παραγωγή και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων.

 3. Με την χρήση λιγότερων λιπασμάτων και νερού προάγεται η καλή διαχείριση του εδάφους και η μείωση της ρύπανσης που προέρχεται από την έκλυση των λιπασμάτων στον υδροφόρο ορίζοντα.

 4. Η χρήση του στις καλλιέργειες, εκτός της ποιοτικής βελτίωσης των καρπών έδωσε αύξηση παραγωγής κατά 30% - 55% στο σιτάρι, 33% στο ρύζι, 50% στο καλαμπόκι, 17% στο βαμβάκι, 73% στο σταφύλι, 48% - 52% στη ντομάτα, 45% στο ακτινίδιο καθώς και 25% αύξηση ανθοφορίας στα γαρύφαλλα.

 5. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόστρωμα που βοηθάει στην ανάπτυξη υδροπονικών καλλιεργειών, σε λαχανοκομικά, ανθοκομικά, αρωματικά είδη, σε μεσογειακές συνθήκες και δίνει προϊόντα υψηλής παραγωγής και ποιότητας.

 6. Αυξάνει τη σοδειά κάνοντας το έδαφος πιο αποτελεσματικό αφού συλλαμβάνει και ρυθμίζει όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ιχνοστοιχεία και τα απελευθερώνει αργά όποτε απαιτείται.

 7. Απορροφά και παγιδεύει τις τοξικές προσμείξεις.

 8. Συμβάλλει στην εξισορρόπηση του pH του εδάφους, προώθοντας την ισορροπια αλκαλικών μετάλλων.

 9. Βελτιώνει τον αερισμό.

 10. Παρέχει μια εξαιρετική πλατφόρμα για τη μικροβιολογική δραστηριότητα.

 11. Αυξάνει την αποδοτικότητα των λιπασμάτων, μειώνοντας το κόστος των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων.

 12. Βελτιώνει τους πόρους.

 13. Μειώνει την απώλεια νερού και αποτρέπει την δημιουργία ξηρών σημείων, κατακρατόντας νερό και αυξάνοντας την διάθεσιμη ποσότητα νερού για τα φυτά.

 14. Ενισχύει σημαντικά το ριζικό σύστημα.

 15. Μειώνει την έκλυση νιτρικών και φωσφορικών αλάτων.

 16. Βελτιώνει τη χρησιμοποίηση του αζώτου και του φωσφόρου από τα φυτά.

 17. Μεγαλύτερος όγκος των καρπών.

 18. Ομοιομορφία στην παραγωγή.