Με ποιό τρόπο βελτιώνει τις καλλιέργειες;

Ιδιότητες του Ζεόλιθου
16 Δεκεμβρίου 2017
Κατανάλωση νερού!
17 Ιανουαρίου 2018
 
Ο φυσικός ζεόλιθος χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην καλλιέργεια μιας ευρείας ποικιλίας σιτηρών, φρούτων καθώς και λαχανικών. Ο ζεόλιθος λόγω της υψηλής του ικανότητας στην ανταλλαγή κατιόντων και της πορώδους ιδιότητας του, δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα από το έδαφος και απελευθερώνει σταδιακά θρεπτικές ουσίες στο ριζικό σύστημα. Είναι πλούσιος σε ιχνοστοιχεία, δεν αποσαθρώνεται και η πολύπλευρη βοήθεια που παρέχει προς τους καλλιεργητές στην προσπάθεια τους για βελτίωση και αύξηση της παραγωγής. Το κόστος του ζεόλιθου είναι μικρότερο σε σχέση με την τρέχουσα αξία του συνηθισμένου λιπάσματος. O ζεόλιθος ως βελτιωτικό εδάφους χρησιμοποιείται σε όλες τις καλλιέργειες και σε όλα τα εδάφη. Είναι 100% φυσικό πέτρωμα, ιδανικό για συμβατική αλλά και για βιολογική καλλιέργεια.
 

Με ποιό τρόπο βελτιώνει τις καλλιέργειες;

⦁ Αφομοιώνει τα θρεπτικά συστατικά και τα αποδεσμεύει σταδιακά όποτε απαιτείται.
⦁ Απορροφά και παγιδεύει τις τοξικές ουσίες.
⦁ Βοηθά στην εξισορρόπηση του PH εξουδετερώνοντας τα όξινα συστατικά του εδάφους.
⦁ Μειώνει το φαινόμενο της αλκαλικότητας του εδάφους.
⦁ Βελτιώνει τον αερισμό του φυτού.
⦁ Προωθεί την ισορροπία των αλκαλικών μετάλλων.
⦁ Βελτιώνει την ανάπτυξη των ριζών.
⦁ Διατηρεί την υγρασία (ικανότητα συγκράτησης του νερού).
⦁ Μειώνει την ανάγκη εφαρμογής φυτοφαρμάκων και άλλων προσθετικών.


Και τι μας προσφέρει τελικά;

⦁ Αύξηση της διατήρησης των θρεπτικών ουσιών
⦁ Αύξηση της παραγωγής
⦁ Βελτίωση της ποιότητας των καρπών
⦁ Αντιμετώπιση των ασθενειών του ριζικού
⦁ Αντιμετώπιση και εξάλειψη των παθογόνων και των σπόρων των ζιζανίων
⦁ Μείωση του κόστους των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων